MBO Basisopleiding Commercie | Iedere dag starten | NTI (2023)

Omschrijving

Een kijkje in de wereld van commercie

Ben jij commercieel ingesteld? En vind jij het leuk om producten of diensten te verkopen? Met de MBO Basisopleiding Commercie leer je in 6 tot 9 maanden de basisbeginselen van een beroep in het commerciële werkveld. Je volgt de modules Bedrijfskunde en Marketing & Communicatie, afkomstig uit erkende mbo-opleidingen. Hoe richt je een klantreis in op basis van de klantbehoefte? Wat heb je nodig om een product in te markt te zetten? En hoe werken de bedrijfsprocessen van een commerciële organisatie? Tijdens deze korte opleiding ontdek je of werken in de commercie iets voor jou is. Benieuwd? Starten kan iedere dag!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

071 750 10 10

ma-vr (09:00-17:00)

Per e-mail

Stel je vraag

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Met deze praktijkgerichte mbo basisopleiding leer je de basisbeginselen van een beroep in de commercie. In het studieprogramma kun je zien welke onderwerpen precies behandeld worden. Deze basisopleiding is onderdeel van vier erkende mbo-opleidingen van NTI: MBO Commercieel medewerker, MBO E-commerce specialist, MBO Junior accountmanager en MBO Consulent commerciële arbeidsbemiddeling.

Studieprogramma

In het studieprogramma hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen.

MBO Basisopleiding Commercie 5921

Studieprogramma

 • Bedrijfskunde

 • Marketing communicatie

Studiegids

Wil jij uitgebreide informatie over de inhoud van deze vakken?

Bekijk jouw studiegids

MBO Basisopleiding Commercie | Iedere dag starten | NTI (1)

Waarom een MBO Basisopleiding?

Met een mbo basisopleiding verdiep je je in korte tijd in een bepaald vakgebied. Zo kun je erachter komen of dit vakgebied bij je past. De voordelen van een mbo basisopleiding:

 • Behaal een waardevol NTI-diploma.
 • Rond de opleiding af in 6 maanden, zonder verplichte stage.
 • Stroom direct door naar een volledige mbo-opleiding met vrijstellingen.

Wat houdt een commercieel beroep in?

Jouw werkdagen draaien om het verhogen van de verkopen en het zorgen voor tevreden klanten. Als professional in de commerciële sector houd je je onder andere bezig met:

 • optimaliseren van de customer journey (klantreis);
 • uitvoeren van marktonderzoek;
 • onderhouden van klantrelaties;
 • inrichten van verschillende marketingkanalen;
 • in kaart brengen van klantbehoeftes.

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding. Via de online leeromgeving kom je in contact met de vakdocenten. Hier kun je terecht voor al je vakinhoudelijke vragen. Voor alle andere vragen neem je contact op met je mentor. Lees meer over de begeleiding.

Wil je uitgebreid verder lezen over de opleiding?

Vraag dan nu de Gratis Studiegids aan. Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Wat ga je doen?

MBO Basisopleiding Commercie | Iedere dag starten | NTI (2)

Studeren via jouw online leeromgeving

MBO Basisopleiding Commercie | Iedere dag starten | NTI (3)

Krijg feedback van je docent

MBO Basisopleiding Commercie | Iedere dag starten | NTI (4)

FlexibelStuderen®

MBO Basisopleiding Commercie | Iedere dag starten | NTI (5)

Examen doen als jij er klaar voor bent

MBO Basisopleiding Commercie | Iedere dag starten | NTI (6)

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

€1.000 subsidie op jouw studie? STAP-budget

Studeren met het STAP-budget

Goed nieuws! Voor de opleiding MBO Basisopleiding Commercie kun je het STAP-budget aanvragen. Dat betekent dat je deze opleiding geheel kosteloos kunt volgen. Het STAP-budget is een subsidie waarmee je jaarlijks tot €1.000 opleidingstegoed kunt aanvragen bij UWV. Per jaar zijn er meerdere aanvraagrondes. De volgende ronde start binnenkort dus wees er snel bij!

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Ook geldt voor iedere STAP-opleiding een voortgangseis.

Meer over STAP

Veelgestelde vragen over STAP

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een subsidie voor het volgen van een opleiding. Tijdens een van de aanvraagrondes kan je deze subsidie aanvragen bij UWV. Per jaar mag je één opleiding volgen met het STAP-budget, waarvoor je maximaal €1.000 subsidie kan krijgen. Met €1.000 STAP-budget kan je een opleiding bij NTI extra voordelig of soms zelfs geheel kosteloos volgen. Check hier of jij in aanmerking komt voor het STAP-budget. De aanvraagrondes bij UWV in 2023 starten op 3 juli, 4 september en 1 november.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

Als je voldoet aan een van onderstaande beschrijvingen kan je de STAP-subsidie aanvragen:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Je bent in loondienst of ondernemer of je hebt momenteel geen werk.
 • Je ontvangt geen studiefinanciering, tegemoetkoming onderwijsbijdrage of andere publieke onderwijs financiering (met uitzondering van het Levenlanglerenkrediet).
 • Je opleiding start binnen 3 maanden na het einde van het aanvraagtijdvak bij UWV.
 • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie gekregen en er is nog budget beschikbaar.
Kan ik voor deze opleiding het STAP-budget gebruiken?

Ja, voor de opleiding MBO Basisopleiding Commercie kun je het STAP-budget aanvragen! Dat betekent dat je deze opleiding geheel kosteloos kunt volgen.

Wat houdt de voortgangseis van STAP in?

Aan het STAP-budget hangt een studievoortgangseis. Dit betekent dat je moet kunnen aantonen dat je actief met de opleiding bezig bent. Je kunt dit aantonen met een diploma, certificaat of een bewijs dat je ten minste 80% van de tijd aanwezig bent geweest. Wanneer je de opleiding start en deze niet afmaakt of niet genoeg aanwezig bent, ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van de opleiding. Meer over de voortgangseis vind je hier.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de MBO Basisopleiding Commercie heb je geen vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat de opleiding op mbo-niveau 3 is.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Wil je graag meer informatie over het niveau of de inhoud van de opleiding? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

Examen doen bij NTI

Tijdens de MBO Basisopleiding Commercie maak je theorie-examens. De voordelen van examen doen bij NTI:

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locatiesdoor heel Nederland.
 • Actueel overzicht van je cijfers en examens in Mijn NTI.

Ontvang een NTI-diploma

Deze opleiding is een onderdeel uit een erkende mbo-opleiding van het NTI MBO-College. Wanneer je alle theorie-examens succesvol hebt afgerond ontvang je een diploma van NTI. Een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen €25,00 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Doorstromen naar de volledige mbo-opleiding

Heb je de smaak te pakken gekregen? Dan kun je na het afronden van je MBO Basisopleiding Commercie meteen beginnen met de volledige mbo-opleidingen van NTI: MBO Commercieel medewerker, MBO E-commerce specialist, MBO Junior accountmanager ofMBO Consulent commerciële arbeidsbemiddeling. Je krijgt dan vrijstelling voor de examens die je succesvol hebt afgerond.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept. Studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle mbo basisopleidingen mag je gratis verlengen.

Offerte

Betaalt jouw werkgever de opleiding? Vraag hier een offerte aan!

Vraag een offerte aan

MBO Basisopleiding Commercie | Iedere dag starten | NTI (7)

Kosten MBO Basisopleiding Commercie 5921

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn €129,95 6 maanden
Examenkosten €25,00 6 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld €50,00 Eenmalig

Het lesgeld is inclusief

 • Alle benodigde studieboeken
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw diploma

Tijdelijk geheel kosteloos met het STAP-budget

Voor de opleiding MBO Basisopleiding Commercie kun je het STAP-budget aanvragen. Dat betekent dat je deze opleiding geheel kosteloos kunt volgen. Het STAP-budget is een subsidie waarmee je jaarlijks tot €1.000 opleidingstegoed kunt aanvragen bij UWV. De volgende aanvraagronde start binnenkort dus wees er snel bij!

Geheel kosteloos met STAP-budget

Direct inschrijven met STAP

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

Als je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Een van die regelingen is het nieuwe STAP-budget. Hiermee kan je tot €1.000 subsidie aanvragen voor jouw opleiding. Hoe dit werkt leggen we je graag uit. Check ook de andere subsidies waar je eventueel gebruik van kunt maken. Zo start jij flexibel én voordelig met je opleiding.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen

Flexibiliteit

Praktijkdagen

Mentor

Studieprogramma

Docent

Niveau

Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.

Schrijf je nu in voor deze opleiding

Bekijk je persoonlijke studiegids

071 750 10 10

ma-vr (09:00-17:00)

Per e-mail

Stel je vraag

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

MBO Basisopleiding Commercie | Iedere dag starten | NTI (9)

Claudia – Onderwijsassistent Niveau 4

Wendy - Persoonlijke groei
MBO Basisopleiding Commercie | Iedere dag starten | NTI (11)

Thamar - HBO Arbeidspsychologie

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated: 15/06/2023

Views: 5884

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.